Οι συνταξιοδοτικές παροχές στους υπηκόους της Ρωσικής Ομοσπονδίας που διαμένουν στο εξωτερικό
Μάρτιος 3, 2020

Το Ταμείο των Συντάξεων της Ρωσίας αποπληρώνει συντάξεις σε 338.000 Ρώσους υπηκόους που διαμένουν σε 128 χώρες. Τα είδη των πληρωμών που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό είναι: 

 

 

  • οι ασφαλιστικές συντάξεις
  • οι κρατικές συντάξεις, εκτός των κοινωνικών συντάξεων
  • οι πρόσθετες εισφορές στις συντάξεις, που σχετίζονται με τις ειδικές εργασιακές δραστηριότητες (πιλότοι, ανθρακωρύχοι, πυρηνικοί κ.α.)
  • ειδικές παροχές (DEMO) στους βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου.

Οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι διαμένουν στο εξωτερικό και είναι εγγεγραμμένοι στον τόπο της κατοικίας τους στο έδαφος της Ρωσίας, αιτούνται τη σύνταξή τους και υποβάλλουν τα απαραίτητα έγγραφα για τη συνταξιοδότησή τους στην εδαφική αρχή του Ταμείου των Συντάξεων της Ρωσίας στον τόπο της εγγραφής τους στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό και δεν έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους στο έδαφος της Ρωσίας, υποβάλλουν αίτηση για συνταξιοδότηση μαζί με τα απαραίτητα έγγραφα στο Ταμείο των Συντάξεων, στην ταχυδρομική διεύθυνση: 119991, Moscow, st. Shabolovka, 4 (119991, г.Москва, ул. Шаболовка, д.4, ГСП-1).

Η δια ζώσης υποδοχή των πολιτών που διαμένουν στο εξωτερικό και δεν είναι εγγεγραμμένοι στο έδαφος της Ρωσίας (των πληρεξούσιων προσώπων τους) και η υποβολή των εγγράφων τους πραγματοποιείται στο Τμήμα Συντάξεων κατοίκων εξωτερικού, στη διεύθυνση: Moscow, st. Anokhina 20 A (г. Москва, ул. Анохина 20 корп. А (ст. метро «Юго-Западная»).

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την επίσημη σελίδα του Ταμείου των Συντάξεων της ΡΟ: http://www.pfrf.ru/

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

οδ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 1,
Ναύπλιο, 211 00

Λεωφ. Βας. Σοφίας 35,
Αθήνα, 106 75

0030 213 0033 221 0030 210 3621 415 info@rusconsulate.gr